Komentarze: Odcinki 191-194

Czyli komentarze na temat tego, co dzieje się w telenoweli.

Re: Komentarze: Odcinki 191-194

Postprzez Roberto 9 mar 2010, o 22:06

Caroline napisał(a):
Roberto napisał(a):Niestety, jutro też będą powtórki... i praktycznie ostatni odcinek również ma w sobie część ze 193-ego...

Kiedyś wspominałeś o 195 odcinku... przypuszczam, że nie zostanie wyemitowany w Polsce?

195-ty... to był bardziej 150-ty (stąd przesunięcie numeracji). Nie, ten "powtórkowy" odcinek będący jedynie streszczeniem pierwszych 30-epizodów nie jest wliczany do sprzedawanych przez Televisę 194 odcinków stanowiących zgraną całość.
Obrazek
Roberto
Administrator

Postprzez Mirka 9 mar 2010, o 22:24

Ja sobie dzisiaj tak myślałam, że jakbym nie obejrzała dzisiejszego odcinka albo jutrzejszego to i tak nic mnie nie ominie bo w następnym odcinku przez pół godziny będą nadawać to co było... potem pomyślałam, że może te dwa ostatnie odcinki jednak nie będą powtórkami, ale Roberto nas oświecił, a więc musze się przygotować na torturę ... ;/

No i zgadzam się z wami te odcinki nic nie wnoszą - jedyne co to widzieliśmy długo wyczekiwaną śmierć AJ, zobaczyliśmy jak Amadora i Isabel wreszcie oświeciło, no ale niestety już za późno...

No i jak już ktoś tutaj pisał, chyba rzeczywiście zabrakło scenarzystom wyobraźni na zakończenie tej pięknej historii, więc pytam po kiego grzyba brali się na taka ilość odcinków? Mogli przecież zamiast tych 4 odcinków zrobić jeden i to nawet fajny, a tak to lipa... :(
Może w trakcie kręcenia i montowania tych ostatnich odcinków wszyscy byli pod wpływem, bo pewnie pod sam koniec bez przerwy balowali :lol: :lol: - chyba troszkę mnie poniosło, ale nie mogę uwierzyć, że tak wspaniałą telenowelę, można zepsuć tak durnym zakończeniem...;/

Jak kiedyś czytałam opinie o tej telce to się dziwiłam, że widzowie narzekali właśnie na zakończenie i.t.p. ale teraz wiem i własnej skórze przekonałam się, że zakończenie jest do... kitu.
No i jeszcze mnie dziwi, że normalnie to ta telka się ciągła i ciągła... przez dwa lub trzy odcinki potrafili jeden dzień pokazywać, a pod koniec to nic tylko co chwila, "kilka dni później", "kilka miesięcy później"... ;/ szkoda słów na te ostatnie odcinki :(
A MOGŁO BYĆ TAK PIĘKNIE... <marzenia :P >
Prawdziwa przyjaźń nie jest czymś, co się znajduje na ulicy. Jest równie rzadka, jak prawdziwa miłość...
Obrazek
Mirka

Postprzez basik25 9 mar 2010, o 23:31

O jutro znow powtorki :( :( kiedys to jak nie obejrzalam odcinka to nie moglam sie doczekac kiedy obejrze a teraz od piatkowego odcinka to juz nawet nie chce mi sie ogladac... Czekalam na scenki JM i MCH jak razem sa szczesliwi a oni pokazali raptem pare scenek i tyle az czlowiek nawet nie zdazyl sie nacieszyc ich szczesciem. To prawda te ostatnie odcinki to jak sie oglada to poprostu meczarnia :| :| Dla mnie to te poczatkowe odcinki byly najlepsze , pozniej sie wleklo w nieskonczonosc no i ten koniec meczacy. Oj nie popisali sie ...
ObrazekObrazekObrazekObrazek
basik25

Postprzez cecilia 9 mar 2010, o 23:41

praktycznie cały odcinek powtórki na początku to zadawałam sobie pytanie, czy ja ogladam wczorajszy odcinek czy jak? a potem stwierdziłam, ze to jest przeciąganie na siłę telki...

No widzisz basik nie wszyscy tak uważają... niektórzy to sa tak zaślepieni parką Mch i JM, że nawet jak lecą te powtórki to są wniebowzięci... ale to ich sprawa... tylko, że mnie ta parka nie przysłania klapy końcowych odcinków :P bo tak na dobrą sprawe mozna powiedzieć, że te ostatnie odcinki można zaklasyfikowac do klap teli... owszem tela odniosła sukces na swiecie, ale czy ludzi nie denerwują te ostatnie odcinki :?; dla mnie tez początek był najlepszy... potem to juz nuda... te pare odcinków końcowych kiedy JM i Mch sie pogodzili było fajnych ale te co idą teraz to mi sie wcale nie podobają :( czekam juz niecierpliwością na ostatni odcinek... bo tak szczerze mówiąć to juz nie moe na tą telę patrzec...
cecilia

Postprzez anasetia 10 mar 2010, o 21:18

Dzisiejszy odc. pomimo powtórek ale to już takich z przeszłości więc w sumie były one fajne, był bardzo dobry ! ;p

Tak myślałam, że dziecko Any Julii trafi do Purity i Adriana. Mała dziewczynka mogła by sie nazywać inaczej :P . Z początku wkurzyłam się na Puritę, że mówi, że to Eduardita siostrzyczka, bo jaki tam Eduardito ich syn ? Trochę go sobie za bardzo przywłaszczyli :D. Ale potem toż tak to jest jego prawdziwa przyrodnia siostra. Spłodził je jeden ojciec :roll: . I bardzo fajnie, że siostrzyczka pomogła braciszkowi, BĘDZIE ŻYŁ ! :D
Ojejku a jak mi się okrutnie podobało to ognisko. Tak wszystkie pary. Wszyscy szczęśliwie zakochani. Powtórki przy tym były bardzo fajnie, szczególnie te z Rocio i Danielem, bo Rosijo zamiast go całować biła :lol: :lol: :lol: :P. Szkoda, że nie było tam Marichuy i Juana Miguela, bo wtedy to już w ogóle by było cud, miód i orzeszki ! ;). Ale i tak było naprawdę bardzo fajnie i jak śpiewali razem piosenkę, która jest śliczna ! :). Hehe nasze przypuszczenia się sprawdziły Elsa i Rafael są razem :D . Eh jak się cieszę bardzo dobrze, że Rafael w końcu się zakochał no i w końcu Beatris przestała być zazdrosna o Elsę :D. A swoją drogą z tego Rafaela to niezłe ciacho :P. I jeszcze bardzo fajna scenka jak tak wszyscy zaczęli się całować :D
No i w końcu nadszedł wyczekiwany ślub Juana Miguela i Marichuy. Niby przed Bogiem już byli małżeństwem ale formalnie nie. Bardzo fajne złożyli sobie przysięgi. Juan Miguel jak to chłopak :D ale Marichuy powiedziała przepiękne słowa. No i najważniejsze, że powiedziała, że będzie potrafiła mu wybaczyć :D :P . Wesele odbyło się w kamienicy. Dobry pomysł, bo Marichuy tam się wychowała tam wszystko przeżyła widać, że wszyscy doskonale się bawili ;). No i serenada Juana Miguela dla Marichuy. Co prawda nie osobiście wykonana ale zawsze to coś :D. Extra słowa piosenki :P.

No i właśnie takie powinno być zakończenie ! Żeby było o czym pisać, żeby każdy się ekscytował, żeby to nas pociągnęło i żebyśmy sie wczuli w tą szczęśliwą atmosferę, żebyśmy poczuci wzruszenie, że telenowela się kończy a nie złość, żebyśmy mogli telenowelę godnie pożegnać, na co zasłużyła ! ;)
Ostatnio edytowano 10 mar 2010, o 21:55 przez anasetia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
anasetia

Postprzez basik25 10 mar 2010, o 21:37

Doczekalismy sie szczesliwego zakonczenia :D :D Fajne bylo to jak przy ognisku spotkaly sie wszystkie pary i wspominali jak sie poznali :D :D A Rafael po odzyskaniu wzroku to jakis taki przystojnieszy sie zrobil i bardziej meski :) Slub MCH i JM podobal mi sie ,te slowa a'la przysiegi malzenskiej piekne :D :D Wzruszylam sie nie powiem ze nie ;)
Wesele odbylo sie w dawnej dzielnicy MCH i fajnie bo tam MCH spedzila wiele lat i wszyscy ja tam kochali :D Tak patrzylam i nie moglam sie dopatrzec Candelari. Wszyscy bliscy MCH byli kolo niej tylko Cande brakowalo dziwne :| Wszyscy sie wysmienicie bawili a JM jaka serenade dedykowal MCH :D Troche te slowa takie nieposkaladane ale dobra ujdzie ;) Najwazniejsze ,ze milosc zwyciezyla ,pokonala wszystkie przeszkody a JM i MCH moga byc w koncu razem szczesliwi :D :D Ale wiecie co jakis taki niedosyt mam, nie jestem w pelni zadowolona moze dlatego ze za malo bylo tej bliskosci miedzy JM i MCH i tak dopiero pod sam koniec jak MCH przeprosila JM i tych ich scenek tez malo bylo i tak szybko to zlecialo ze wlasnie takie mam niedokarmienie :lol: :lol: No ale telenowela jako tako byla i zostanie jedna z moich ulubionych :D :D Zawsze bede ja milo wspominac a w szczegolnosci ta piosenke "solo tu" jest sliczna :D :D i jak ja slysze to kojarzy mi sie tylko z JM i MCH :D :D to jest ich piosenka milosci :lol: :D :D
basik25

Postprzez Mirka 10 mar 2010, o 22:12

Dzisiejszy odcinek w porównaniu do wczorajszego nie był taki zły , no i zgadzam się z wszystkim co powiedziała anasetia ;)
Podobały mi się te wspomnienia przy ognisku (A tak swoją drogą to to ognisko przypomniało mi zakończenie jednej z telenowel, ale nie pamiętam dokładnie jakiej... chyba "Przyjaciółki i Rywalki" też się jakoś przy ognisku "kończyły" ) No i jak śpiewali "Solo Tu" - po prostu super, a zauważyłyście, że Daniel nie śpiewał ??
Wesele odbyło się w dzielnicy Mch, a ja miałam wrażenia jakby z pół Meksyku tam świętowało :D
basik25 napisał(a):Tak patrzylam i nie moglam sie dopatrzec Candelari. Wszyscy bliscy MCH byli kolo niej tylko Cande brakowalo dziwne

Mnie się wydaje, że Cande tam stała... no na samiuteńkim końcu, gdzieś w rogu, trzeba będzie jeszcze raz zobaczyć scenę, jak Mch wyszła na środek w dzielnicy i po tym całym przemówieniu, to mniej więcej chyba w tych scenkach gdzies tam się Cande schowała w rogu... ehh, koniecznie musze poszukać bo aż mnie zdziwiłaś ;)
Na tym ślubie brakowało mi Blanki i Omara, bądź co bądź , JM zawsze uważał go za brata no i przecież w końcu się pogodzili i nie mają do siebie żadnych pretensji więc mogli ich zaprosić na ślub ;P
Prawdziwa przyjaźń nie jest czymś, co się znajduje na ulicy. Jest równie rzadka, jak prawdziwa miłość...
Obrazek
Mirka

Postprzez basik25 10 mar 2010, o 22:37

Nie wiem wlasnie juz teraz, ja nie dopatrzylam sie Candelari a wiesz tez musze jeszcze raz obejrzec ;)
basik25

Postprzez anasetia 10 mar 2010, o 22:51

MI się wydaje, że gdzieś tam była :P
A w tym tłumie napewno Blanca i Omar byli :D
Obrazek
anasetia

Postprzez Mirka 11 mar 2010, o 16:03

anasetia napisał(a):MI się wydaje, że gdzieś tam była :P
A w tym tłumie napewno Blanca i Omar byli :D

A widziałas ich gdzieś? tzn, Omara i Blankę, bo mnie się wydaje, że gdyby byli, to kamerka pokazałaby ich z bliska ;) no chyba, że dzisiaj będą pokazani ;P
Obrazek
Mirka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Z odcinka na odcinek